Kategoriarkiv: Sundhed og velvære

Bliv klogere med en professorterning

Mange mennesker går rundt hver dag og mangler mental udfordring. Man gør måske de samme ting, som man altid gør. Man går de samme ruter, har de samme rutiner og snakker med de samme mennesker.

Noget af det bedste, man kan gøre for sin hjerne, er at udfordre den. I takt med, at den bliver udfordret, udvikler den sig nemlig. Det kan man gøre på mange forskellige måder. En af de oplagte måder er en Rubiks professorterning. Det er en ting, som kræver tålmodighed. Det kan nemlig tage meget lang tid, før man får samlet den rigtigt. Derfor er det en ide at sørge for at give sig tid. Din hjerne vil elske, at du udfordrer den på denne måde.

Læs resten

Få bedre sex

Kærlighed kan vare evigt, men et succesfuldt intimt forhold behøver mere end kærlighed for at kunne vare evigt. Det behøver også passion og seksuelle oplevelser. Kærlighed er vigtigt, men det er sex også.

Når først du åbner dig og starter med at tale om de ting, du gerne vil prøve i sengen med din partner, er der stor sandsynlighed for, at du også vil blive ophidset, når du hører din partners ideer. Måske har han længe drømt om at bruge sexlegetøj til mænd, se dig i frækt tøj eller måske vil han gerne, at I bruger sexlegetøj til kvinder.

Læs resten

Kan mindfulness kurere stress?

Selv om det nu er næsten et år siden, at vores sygeplejerske, Karen, blev ansat på det ældrecenter, som jeg har fornøjelsen at være leder af, kan jeg tydeligt huske den ansættelsessamtale, vi havde med hende. Hun var som ret erfaren sygeplejerske absolut kvalificeret til den stilling, vi havde ledig, men hun havde også et ekstra plus på sit CV, som bestemt var medvirkende til, at det var hende, vi valgte til stillingen.

Karen havde nemlig været igennem lidt efteruddannelse. Hun havde gennemført et anerkendt kursus, så hun kunne kalde sig stresscoach. Under ansættelsessamtalen påpegede hun, at det jo er en kendt sag, at stress ikke kun rammer mennesker med et travlt arbejde. Der er også mange ældre, der reelt er ramt af stress, som i mange tilfælde hænger sammen med, at de er startet på en helt ny form for tilværelse, efter at de ikke længere har kunnet bo i deres eget hjem.

Jeg kan huske, at Karen luftede sine egne synspunkter om, at den slags problemer blandt ældre mennesker er et alt for overset problem i samfundet, for mange af dem har reelt brug for en egentlig stress behandling, hvis de skal kunne nyde de sidste år af livet. Jeg var ikke uenig med hende i det synspunkt, og jeg havde det godt med at vælge hende til den ledige stilling, så hun som en del af det daglige arbejde kan give de af vores beboere, der har brug for det, en professionel stress hjælp med det formål at forbedre deres hverdag.

Og der gik ikke ret langt tid, efter at Karen var begyndt i jobbet hos os, før vi kunne mærke gode resultater af hendes indsats. Det var hende selv, der via det daglige arbejde fik øje på de beboere, der viste symptomer på stress i mindre eller sværere grad, hvorefter hun tog fat i dem og startede med noget samtaleterapi.

I de sværere tilfælde brugte Karen også en form for mindfulness stress behandling, som hun havde stiftet bekendtskab med under sin uddannelse, og det havde hun absolut succes med. Vi kunne alle sammen mærke på de beboere, som Karen havde haft under behandling, at de i løbet af forbavsende kort tid fik det bedre. Det var også en stor fordel for personalet, for når de ældre ikke føler sig stressede, er de ganske enkelt mere omgængelige i det daglige, så de er langt lettere at kommunikere med for centrets medarbejdere.

Karen fortalte mig på et tidspunkt, at hun havde erfaret, at det i mange tilfælde handler om at give de ældre noget mere selvværd, for netop det skifte i tilværelse fra at bo i eget hjem til at bo på et center, hvor det er andre, der træffer de fleste beslutninger, har en tilbøjelighed til at nedbryde selvværdet, og det er i høj grad medvirkende til at forstærke de stresssymptomer, som de pågældende er blevet ramt af.

Så alt i alt har det været en stor gevinst for både beoerne og os andre på centret, at vi fik ansat Karen.

Rigtige mænd

Det er en udbredt misforståelse, at det er et svaghedstegn at søge professionel hjælp hos psykologer og lignende. Faktisk er det stik modsat. Hvis man har fået pådraget sig noget, der har en negativ effekt på ens emotionelle velvære, er det svagt at undlade at gøre noget ved det! Og der er ikke forskel på at gå til lægen og få syet et sår eller gå ud og få psykologhjælp til et såret sind!

Læs resten

Gilpa – det er til min hund

Jo mere jeg tænker over det, jo mere undres jeg over, hvor elendigt mange mennesker faktisk – i uvidenhed – behandler deres hunde. Og katte faktisk også. Der er godt nok mange af de firbenede kæledyr, der langt fra får den rigtige mad, og det er egentlig forfærdeligt, for det kan føre til allergier, mangelsygdomme og forkortet levetid. Det kan man læse en masse om på nettet, hvis man ellers gider det. Jeg handler altid hos GILPA – det er godt foder.

Læs resten

Personlig træning er vejen til en sund indstilling

Personlig træning er for mange et smart og fancy ord, og det er ærgerligt. De fleste forbinder nok personlig træning med noget, de har set i amerikanske fitness magasiner, i tv-serier eller lignende.

Grundet folks fordomme og tanker omkring personlig træning, så tror mange at det er noget, der forvrænger folks tanker omkring sundhed og træning, og som udelukkende har fokus på træningsdelen og ikke det mentale aspekt af sundhed motion.

Heldigvis er personlig træning noget helt andet i virkeligheden og har i høj grad fokus på det mentale aspekt – hvilket du kan læse mere om her!

Læs resten

e-cigaretter er populære

Elektroniske cigaretter vokser i popularitet

Danmark er et samfund med mange rygere. Næsten hver fjerde person over 18 år ryger på daglig basis, mens det tal stadig forventes at blive højere.

 

Elektroniske cigaretter vokser i popularitet – på skolerne, på arbejdspladserne, ja overalt er de et hit. Det er blevet så populært at over 3% af befolkningen i dag ryger på en elektronisk cigaret.

Læs resten

Tunge øjenlåg

Min kone og jeg kom tidligere i år kom i den behagelige situation at stå med en pæn sjat penge, som vi havde fået tilbage fra Skat, fordi vi havde betalt for meget i skat sidste år. Det han sammen med, at vi begge to havde forøget indbetalingen til vores pensionsopsparing, men vi havde glemt at tænke på, at ændre forskudsopgørelsen, så derfor kom der et pænt beløb til os begge i overskydende skat. Læs resten