Stress coach i Aarhus

Du er ikke sur. Men du er faktisk heller ikke glad. Du har det bare sådan lidt ’bumbumbum’. Intet rører dig, du bliver heller ikke vred eller spændt. Du udfører dine pligter og daglige gøremål sådan helt uden egentligt at tænke over det. Din livskvalitet er på vej ned. I virkeligheden ved du måske godt, at din livskvalitet ikke er på det niveau, som du ønsker dig. Men hvad skal du gøre? I dit sted, så ville jeg gå på internettet og lede efter en coach. Det kan nemlig godt tænkes, at du har stress. Jeg ville åbne min browser og skrive ”Stress coach Aarhus” (fordi jeg bor i Aarhus), og læse på de sites over stresscoaches, som min browser finder til mig. Derefter ville jeg kontakte den coach i Aarhus, hvis site jeg synes bedst om. Og det blev så https://www.birthebuhl.dk/stress-stresscoaching/

Tror på sindets styrke

Og hvorfor ville jeg kontakte en stresscoach? Fordi mange stresscoaches, faktisk arbejder med mindfulness, eller det der bliver kaldt for lifecoaching. Dvs. at de ikke kun tager klienter med stress i behandling. Det kan sagtens tænkes, at jeg eller du slet ikke har stress, men at vi bare har brug for et lille skub, der kan hjælpe os til at se, opleve og nyde de små ting i vores liv, som vi mere eller mindre ignorerer.

Samtidigt vil en stresscoach naturligvis også kunne fortælle dig eller mig, om vi faktisk har stress. Der findes forskellige stresstests, som kan give svar på det store spørgsmål: Har vi stress. De kan selvfølgelig ikke give helt præcise svar. Men de kan hjælpe os til at forstå, hvor vi befinder os på en skala fra fx 1 – 10 i forhold til stress.

Stress er en snigende farlig tilstand. Selvom stress ikke er en sygdom, som fx en forkølelse, er, så kan den føre til alvorlige helbredsproblemer. De fleste af os har hørt om et menneske i vores omgangskreds, som har fået helbredsproblemer som følge af stress. Hjerteslag er ofte set. Men også diabetes kan være en følge af stress.

Ikke for at skræmme

Jeg skriver selvfølgelig ikke dette her for at skræmme dig. Jeg skriver det, fordi stress udvikler sig. Og jeg vil hellere forebygge stress, end at jeg vil ende med en sygdom eller en depression. Og ja, jeg vil under alle omstændigheder have et godt liv.
Her er det, at en stresscoach kan være meget værdifuld. Måske har du kun brug for det lille skub, som jeg nævnte før. Måske har du brug for lidt mere ’intensiv’ behandling, hvor du fx lærer at trække vejret på en bestemt måde i bestemte situationer. Eller hvor du lærer lige at stoppe op og sige til dig selv: ”Hvor er JEG henne i denne situation?” Og hvor du lærer at finde dig selv i nuet. Det er jo der, vi rent fysisk er. Skal vi så ikke også have tankerne og følelserne med i det? Er det ikke de øjeblikke, hvor vi kan mærke, at vi er glade, spændte, entusiastiske, vrede eller kede af det, som i virkeligheden er de bedste? Det vil jeg da mene.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *