Min kone og jeg kom tidligere i år kom i den behagelige situation at stå med en pæn sjat penge, som vi havde fået tilbage fra Skat, fordi vi havde betalt for meget i skat sidste år. Det han sammen med, at vi begge to havde forøget indbetalingen til vores pensionsopsparing, men vi havde glemt at tænke på, at ændre forskudsopgørelsen, så derfor kom der et pænt beløb til os begge i overskydende skat.

Vi var enige om, at vi hver især kunne bruge vores til noget helt personligt, som vi gerne ville have, for der var jo trods alt tale om en rigdom, vi ikke havde forventet. Min kone sagde straks, at hun ville bruge sine penge på en øjenlågsoperation, for hendes nedhængende øverste øjenlåg fik hende til at se ældre ud, end hun med sine 48 år faktisk er. Det har jeg nu aldrig tænkt på, men da hun sagde det, kunne jeg godt se, at hendes øjenlåg var kommet til at se lidt trætte ud.

Hun ringede til den øjenlæge, som hun tidligere har konsulteret med sit syn, fordi hun vidste, at han også udfører den type operationer. Hun fik en pris, som ikke var højere, end hun havde forestillet sig, så hun bestilte straks en tid til en forundersøgelse.

Da hun kom hjem igen fra undersøgelsen, var hun ikke i verdens bedste humør, for øjenlægen havde i forbindelse med undersøgelsen konstateret, at hun havde begyndende grå stær i begge øjne, så han anbefalede hende at få gjort noget ved det også, men øjenlægen havde understreget, at det ikke skulle foretages samtidig med fjernelsen af hendes tunge øjenlåg, så hun skulle under kniven i to omgange.

Det var ikke af frygt for operationen, at hun var lidt trist til mode, det var mere på grund af, at hun altid har opfattet grå stær som en sygdom, der kan ramme gamle mennesker. Og så nyttede det ikke meget, at øjenlægen havde forklaret hende, at det slet ikke er sjældent, at mennesker i hendes alder får lidt grå stær.

Han beroligede hende også med, at sådan en øjenoperation er et hurtigt overstået indgreb, som stort set slet ikke giver gener for patienten bagefter, og til gengæld ville den slørede plet, hun havde i sit syn, helt forsvinde.

Operationen for de tunge øjenlåg skal hun selv betale, for problemet er ikke så stort, at det i nævneværdig grad generer hendes syn. Det er sådan, at hvis det ikke er tilfældet, vil det offentlige ikke betale for operationen, fordi den så betragtes som et kosmetisk indgreb. Hvis der derimod er tale om væsentlige gener for synet, betales indgrebet af sygesikringen, havde øjenlægen fortalt.

Her i sidste uge fik hun så fjernet den overflødige hus på øjenlågene, og det har da også fået hende til at se yngre ud, og hun havde næsten ingen smerter efter operationen. Hun har fået en tid til sin grå stær operation om knap to uger, og jeg kan tydeligt mærke, at hun er en smule nervøs i den anledning.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *