Jeg passer i forrige uge min kusines Golden Retriever og kom desværre i den situation at den fik lopper (det havde den sikkert i forvejen) og jeg skulle så behandle det. Her er lidt vejledning til andre som er helt nye i det.

Det første med at behandle lopper er rent faktisk, hvordan man ved at ens hund har lopper. Det har jeg aldrig tænkt på før, jeg tænkte at det måtte man da kunne se, og måske var jeg ikke helt inde i de tegn hunden viser, når den har lopper.

Til den nysgerrige læser vil jeg sige at hunden begynder at klø sig meget omkring halsen og min kusines hund “kløede” sig på forbenene (lige over poterne) med tænderne – bagbenene kan ikke nå – så de til sidst var helt lyserøde af blod – det var bare så synd for den og jeg forstod ikke hvad der skete.

Jeg skrev til min kusine omkring det og hun sagde med det samme at hunden havde lopper, men at hun var løbet tør for loppemiddel (normalt har hun altid en ekstra, til hurtig brug). Jeg bestilte det hurtigt online på onlineloppemiddel.dk og fik det dagen efter, det var jeg meget taknemmelig for. Det hjalp indenfor et halvt døgn og hunden (Tarzan) fik lidt ro på igen.

Jeg ved godt at jeg ikke behøvede at bestille noget til min kusine, men jeg havde ligesom lært lektien og ville ikke have at Tarzan skulle lide i et helt døgn ekstra en anden gang.

Her var der så lige en anden vigtig lektie, det er at man skal vide lidt omkring hunden inden man bare hovedløst køber loppemiddel online. Som jeg skrev ovenfor så bestilte jeg hurtigt et loppemiddel til Tarzan, men kom så i tanke om at det min kusine sagde omkring at hun altid havde en ekstra pakke med loppemiddel til at ligge i skabet, så jeg bestilte lige en ekstra til hende. I bakspejlet kunne jeg have sparet en enkelt gang fragt, men pyt skidt.

Sidder du derude og skal købe loppemiddel til en hund og ikke helt ved hvad du skal købe, eller hvordan du skal gribe det an, så er her lige et par ekstra tricks.

  1. Køb altid to ad gangen – hav den ene til at ligge så den er klar (du kan faktisk også forbehandle din hund med dette så den ikke modtager lopper)
  2. Find ud af hvor meget din hund vejer – loppemiddel findes i mange pakker, men alle sammen er beregnet ud fra vægten på din hund. Fx. skal en Golden Retriever som Tarzan have en pakke som passer til hunde som vejer 25-40 kg. (han vejer 32 kilo)

Det loppemiddel jeg købte var af mærket: Advantage Loppemiddel og koster omkring 150 – 200 DKK.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *