Vi ved, at vi skal passe godt på vores værdier, og mange af os har et pengeskab. De fås i alle mulige størrelser. Nu er det sjældent, at vi egentlig gemmer penge i et pengeskab, men vi gemmer måske værdigenstande, dokumenter eller objekter, som har stor affektionsværdi for os.

Men det er ikke alle pengeskabe, som er brandsikre. Vi kan godt købe brandskabe som disse, som vi kan bruge til at opbevare vores værdigenstande i. Et brandskab er ikke sådan et skab, hvor du kan slå ruden itu og få fat i en brandslukker, hvis der går ildebrand et sted. Sådan et skab kaldes for et ildslukkerskab!

Hvad putter man i det?

Et brandskab er oftest beregnet til, at man opbevarer dokumenter og datafiler i det. Den slags skabe findes der på store kontorer hos jurister og hos mange IT virksomheder. Filerne eller dokumenterne, de opbevarer i dem, er af meget stor værdi, og kan i nogle tilfælde være afgørende for, hvordan vores hverdag bliver.

Når man leder efter brandskabe til en virksomhed, så har man et ønske om, at dokumenter og data skal opbevares sikkert, så de ikke kommer til skade under en ildebrand. Men det er ikke alle brandskabe, som er lige brandsikre. I virkeligheden er de ikke helt brandsikre. Men de kan holde til meget høje temperaturer i et vist tidsrum. Alt efter hvor længe, afgør, hvor sikkert brandskabet er.

Selvantændelse

Både papir og datafiler selvantænder ved en bestemt temperatur. Det er det, et brandskab sikrer imod. Men intet skab kan sikre mod de høje temperaturer, som en ildebrand kan skabe i uendelighed. På et tidspunkt vil skabet bøje under for temperaturen, og varmen trænger ind i skabet.

Det er derfor, at du kan finde brandskabe, som har certificering for bestemte tidsrum. Det kan være, at de kan beskytte dokumenterne eller filerne mod de høje temperaturer i 30 minutter, 1 time, 90 minutter eller 2 timer. Jo længere tid, jo sikrere er dokumenterne i skabet.

Naturligvis kommer det an på, hvor høj en temperatur ildebranden udvikler, men ved fx en brand i et kontor udvikles der meget høje temperaturer. Det er derfor ofte anbefalet, at der findes brandskabe på arbejdspladser, hvor der arbejdes med papir – fx i banker.

Der er faktisk nogle forsikringsselskaber, som forlanger, at en virksomhed har et brandskab, før de vil lave en forsikring for den. Det er meget fornuftigt at følge dette krav, så forsikringsselskabet dækker. Man kan aldrig vide, hvad der kan ske, og det er bestemt bedre at være forsigtig end at løbe en risiko.

Brandskabe er faktisk ret nødvendige for en virksomhed. Det er måske ikke kun værdifulde kontrakter, som skal sikres. Det kan også være regnskaberne, som virksomheden skal lave. De har jo pligt til at opbevare dem i 5 år. Et brandskab kan sikre, at de ikke går tabt, hvis det bliver nødvendigt at finde dem frem på et senere tidspunkt.

Brandskabe kan fås i alle mulige størrelser: lige fra et skab, som er lidt større end en skotøjsæske til et skab, som er på størrelse med et stort køleskab. Så pladsproblemer er ikke et argument for, at de vigtige dokumenter ikke skal opbevares sikkert.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *