Jeg låser mig ind i lejligheden. Kold og våd og træt. Det stormer og regner, og ja, det er bare ubehageligt vejr. Min jakke er ikke god til det her vejr. Jeg kan mærke, at det kildrer i næsen. Du kender det godt, du kan mærke, at forkølelsen kommer stormende. Det gik godt på arbejdet i dag, men cykelturen hjem var rigtig ubehagelig. Også selv om jeg havde et ekstra regnslag over mig på turen hjem, så er jeg alligevel blevet gennemblødt. Af med det våde tøj og på med noget tørt.

Jeg sætter mig i sofaen med en kop te, fordi jeg håber, den kan fjerne den kommende forkølelse. Jeg drikker meget sjældent te. Jeg er en kaffeperson. Te bruges kun i situationer som denne, eller hvis en af mine veninder hellere vil have te i stedet for kaffe eller rødvin. Brænder selvfølgelig læberne og tungen på teen. Ikke en god start på eftermiddagen.

Der skal købes tøj

Min iPad bliver hevet frem. Den plejer jeg at lægge imellem sofaens hynder. Så er den lige ved hånden. Går ind på Safari og skriver ”jakker til kvinder”. Jeg har nemlig besluttet, at jeg absolut skal have en vind- og vandtæt jakke. Vi er midt i vinteren, og det ser ikke ud til, at det bliver godt vejr i de næste mange uger. Og efter sommeren kommer der et efterår med storme og regn, så den jakke, jeg skal have, den må gerne koste noget.

Søgningen giver en masse resultater. Det siger mig ikke meget, så jeg starter på den gammeldags måde og trykker på ”images”. Tusindvis af billeder af jakker til kvinder kommer frem på skærmen. Scroller ned, og mine øjne falder på en sort jakke. Trykker ind på billedet af den og kommer hen til sitet, som ejer billedet. Den er flot. Jakken.

Jeg kigger videre på sitet. Det er en tøjbutik, som kun sælger online. Jeg finder kategorien for den slags jakker, jeg så det første billede af. Softshell jakker står der. Hvad er det? Jeg søger igen i Safari. Jeg finder ud af, at det er et smart ord for en vindjakke, som oftest bruges sammen med en varm trøje inden under. Et sted læser jeg, at softshell jakker er gode i overgangsperioderne, men at de ikke er så gode til at holde en tør.

Jakker til kvinder  bedste butik

Så var det, jeg huskede, at det bedste udvalg i jakker og overtøj til kvinder er hos Arkuri Hmm, så er det ikke en softshell jakke, jeg skal have.

Findes der noget, der hedder en hardshell jakke? Kigger videre på beskrivelserne af forskellige jakker, jeg ser på det første site, som jeg besøgte.

De har jakker, som er vind- og vandtætte. De har faktisk én i den kategori, som ligner den første jakke jeg så til forveksling. De kalder den bare for en ’skaljakke’. Aha. Så har jeg da lært noget nyt i dag: Når jeg skal købe en jakke i morgen, så skal jeg ikke sige ja til en softshell. Jeg skal spørge efter en skaljakke eller en hardshell. Rart at vide.

Det er et sjovt ord at lege med. Kommer til at tænke på skaller – fx appelsinskaller. Det må være derfra ordet, er skabt. Det er en jakke, som beskytter kroppen – ligesom appelsinens skal beskytter frugten.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *