Jeg er ved at planlægge min næste, lange ferie. Jeg er single og elsker at rejse. Når jeg rejser, møder jeg en masse spændende mennesker. Det har den konsekvens, at jeg har gode venner rundt omkring i hele verden. Det er rart, og jeg ved, at jeg altid kan besøge dem. Ligesom de besøger mig, når de kommer forbi min del af verden.

Flyrejse til Hong Kong

Lige nu overvejer jeg at finde flybilletter til Hong Kong og Shanghai. Jeg har været i Kina før, men da var jeg i Beijing.

Jeg kunne godt tænke mig at være afsted i hele september måned. Det er et tidspunkt, som passer mig fint at rejse på. September er aldrig så travl en måned for mig, og sommerens turisme er overstået.

Erstatning ved forsinkelser

Jeg har nemlig ikke lyst til at stå i lange køer i lufthavne og risikere at skulle til at slås med et flyselskab for at få erstatning for et forsinket fly, fordi de har overbooket eller ikke kan nå frem til tiden. Når der er pres på lufthavnene, er der flere forsinkede fly, har jeg lagt mærke til.

Dengang jeg var i Beijing-området, havde jeg en sjov oplevelse. Jeg var taget ud i et almindeligt boligkvarter og skulle spørge om vej hen til den nærmeste togstation. Nu kan jeg ikke tale kinesisk, så det var noget af en oplevelse at opdage at når dem, jeg spurgte til råds, ikke kunne give mig svar, ville de lige hente den kloge mand. En klog mand i Kina går med runde briller. Ja, tro mig. Hver gang jeg skulle tale med en klog mand, viste det sig at være en mand i 50’erne med runde briller og meget lille kendskab til fremmedsprog. Det hændte hver gang, jeg forsøgte at spørge de lokale om noget.

Det vil ikke overraske mig, hvis kloge mænd i Hong Kong eller Shanghai også går med runde briller.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *