Nej, det er der ikke rigtigt et marked for længere, svarede min nuværende chef, da jeg under en ansættelsessamtale for et lille halvt år siden havde spurgt, om der i hendes forretning ikke også var kostumer til udlejning. Hun forklarede, at der i vore dages produceres så mange flotte kostumer i noget meget billigt stof og i en næsten elendig forarbejdning, at de kan sælges mindst lige så billigt, som kunderne for nogle årtier siden betalte for at leje et eller andet kostume, når de skulle til en fest, der krævede udklædning.

Jeg var så heldig, at jeg fik jobbet i forretningen, hvor der kun er indehaveren og mig selv til at betjene kunderne. En god del af tiden er kun en af os på arbejde, men det passer normalt udmærket til antallet af kunder i butikken.

Nu har jeg efterhånden fået sat mig ind i hele det sortiment, vi har i forretningen. Vi har groft sagt tre afdelinger, nemlig en med kostumer til børn og de to andre med kostumer til voksne, nemlig en afdeling for mænd og en for kvinder.

I starten syntes jeg, det var lidt underligt, at kostumerne til børn ikke også er delt op mellem drenge og piger, men jeg har med tiden fundet ud af, at det faktisk er praktisk nok, for det er ikke sjældent, at for eksempel en lille pige falder for et kostume, der egentlig er beregnet til drenge, mens det omvendte vist aldrig sker. Det ville også være lidt underligt at klæde en dreng ud i for eksempel et tylskørt, mens en pige sagtens kan finde på at klæde sig ud som pirat til en lejlighed, der kræver udklædning.

Ret beset er det meste af vores sortiment i afdelingen for kostumer til børn deciderede billige fastelavnskostumer, for det hører vist til sjældenhederne, at børn skal klædes ud i andre anledninger end netop fastelavnsfester.

I starten var jeg nok en smule famlende overfor kunderne, fordi jeg ofte blev stillet spørgsmål om, hvad jeg syntes, de skulle klæde sig ud som til en eller anden fest. Det overraskede mig de første mange gange, for hvad skulle jeg egentlig mene om det, men efterhånden har jeg vænnet mig til at komme med forskellige forslag, som jeg når frem til ved at betragte den kunde, der spørger.

Og det er der faktisk gået lidt sport i for mig, for det er i sig selv en tilfredsstillelse, når en kunde reagerer med et ”Det lyder som en rigtig god ide”, for så har jeg jo vurderet den pågældende kunde rigtigt.

En ret stor gruppe af de voksne, der kommer i forretningen for at købe et kostume til en eller anden lejlighed, har på forhånd bestemt sig for nogle temmelig frække kostumer, som vi har mange af i forretningen, og som også er den type, der sælger bedst.

Men her skal man jo passe lidt på, for det dur normalt ikke at foreslå en kvindelig kunde med en kampvægt på over de 100 kg et frækt kostume. Kvinder i de størrelser skal nok nærmere kigge på en butik som denne: https://www.arkuricurvy.dk/

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *