Jeg elsker min græsplæne – men altså mest, når den er nyslået, mosset er fjernet og hullerne efter hundens graveri er dækket til. Så kan jeg læne mig tilbage og slappe af, og rigtig nyde synet af en dejlig have. En have man har lyst til at bevæge sig ud i – og rundt i. Uden dårlig samvittighed over alt det man ikke har nået og en have som ikke står som en mindesten for endnu et slag tabt mod naturens stærke kræfter.

Men så må man glædes over alle de slag man trods alt har vundet gennem tiden. Og et af de store slag absolut min kamp mod mos i græsplænen. Da vi købte vores hus for en del år tilbage, var en del af græsplænen nemlig dækket af store områder med mos. Det skyldtes primært de mange store træer i haven, som kastede skygge hen over det meste af havens bagerste ende.

Kampen mos mosset gik i gang! Med håndkraft og en god rive blev mosset fjernet. Det var hårdt arbejde, og græsplænen så mildest taget elendig ud bagefter. Men det har sidenhen vist sig, at være alt besværet værd.

For at undgå, at mosset kom tilbage med uformindsket styrke, blev der fældet nogle af de alt for store ræer, som stod på grunden. Og andre af træerne blev der tyndet godt ud i.

Og så blev der ellers sået noget nyt græs på alle de bare pletter, som var blevet efterladt efter at mosset var fjernet. Og med en god gang tålmodighed er det således lykkedes i dag at få en rigtig fin græsplæne.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *