Hvad er en luft til luft varmepumpe?

Varmepumper vinder i stigende grad frem som en af danskernes foretrukne opvarmningsformer. Og det er der specielt to ganske gode grunde til:

  • For det første kan man ofte spare penge ved at skifte til at opvarme sin bolig med en varmepumpe.
  • For det andet er varmepumpen mere miljøvenlig end mange andre opvarmningsformer.

Når du skal have fat i en varmepumpe er der nogle forskellige typer af dem der har nogle forskellige egenskaber, og for at kunne vælge hvilken type du skal have skal du selvfølgelig vide hvad de forskellige typer er for noget.

Den billigste varmepumpe er luft til luft

Når du skal have fat i en varmepumpe, er der nogle forskellige typer af dem der har nogle forskellige egenskaber, og for at kunne vælge hvilken type du skal have skal du selvfølgelig vide hvad de forskellige typer er for noget.

Den billigste varmepumpe, både når det drejer sig om anskaffelsesprisen og når man kigger på udgiften til montering, er luft til luft varmepumpen. Derfor er det også den type varmepumpe, som først og fremmest har vundet frem i de danske hjem.

En luft til luft varmepumpe fungerer i princippet som et omvendt køleskab, hvor den udnytter varmen i luften udenfor, og derefter sender det ind i dit hus for at holde det hele varmt.

Det er samme princip, som anvendes i luft til vand varmepumper.

Men hvor luft til luft varmepumper opvarmer boligen ved simpelthen at blæse den varme luft ind i huset, overfører luft til vand pumperne i stedet varmen til et rørsystem, som opvarmer vand, som således kan sendes videre ind i boligen.

Hvornår virker den?

En luft til luft varmepumpe virker hele året, og der er derfor ikke nogle begrænsninger for hvornår, den kan tage sig af opvarmningen af et hus.

Dette betyder at du ikke behøver at have noget stående, der kan supplere den, som for eksempel et oliefyr, der er meget dyrere at holde et hus varmt med. Du kan altså spare endnu flere penge end du ellers kunne.

Dog er det vigtigt, at man er opmærksom på, at en luft til luft varmepumpe udelukkende kan bruges til rumopvarmning. Den kan således ikke bruges til opvarmning af brugsvand eller radiatorer – hertil skal anvendes en alternativ opvarmningskilde.

Kan spare dig penge

Denne slags varmepumpe er nemlig ikke anderledes end alle andre, for den kan ofte spare dig for en del penge. Grunden til dette er at den kan udnytte elektricitet, og det lyder måske dyrt, men du får meget mere energi tilbage i varme end du giver i el.

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *