Smart genbo køber billige vinduer

Vi har flere gange gennem det seneste år talt om, at vores nye genbo må være rigtig godt ved muffen, for det er bestemt ikke småpenge, der er puttet i renoveringen af den noget ældre patriciervilla, som ligger lige overfor vores hus.

Forleden dag faldt jeg i snak med genboen, som først for ganske nylig er flyttet ind i huset med sin familie efter den omfattende istandsættelse. Han fortalte, at de havde købt huset ganske billigt, fordi tilstandsrapporten havde afsløret så mange fejl, at sælgerne ikke havde grund til at forvente at få ret meget for huset.

Men da huset er ganske stort og har en god beliggenhed, har banken og realkreditten ikke haft betænkeligheder ved at finansiere istandsættelsen, fortalte genboen, som dermed på en måde afslørede, at han nok alligevel ikke behøvede at være særligt velhavende.

Vores genbo fortalte, at det havde været nemt nok for ham og hans kone at finde ud af al den indvendige istandsættelse af huset, for de var på forhånd enige om detaljer som køkkenelementer og indretning af badeværelse og gæstetoilet. Men det havde været en mere sej omgang for dem at blive enige om husets udvendige udseende.

Hans kone havde længe ment, at de skulle have isat bondehusvinduer som erstatning for de gamle og næsten helt ødelagte vinduer. Min genbo havde en helt anden ide, for han mente bestemt ikke, at bondehusvinduer ville være det rigtige valg til den gamle og oprindeligt meget smukke villa.

Han havde helt fra starten ment, at de nye vinduer i huset ikke måtte adskille designmæssigt ret meget fra de oprindelige. Det ville efter hans mening ødelægge balancen i husets udstråling, så han holdt fast i, at de såkaldte dannebrogsvinduer, som svarer helt til husets oprindelige vinduer, ville være det rigtige.

Det havde de to trukket tov om i et stykke tid, og det endte med, at de spurgte en arkitekt til råds, og han var ikke i tvivl om, at de burde bevare det oprindelig udtryk og bruge dannebrogs vinduer.

Og da vi nu havde fat i arkitekten og skulle betale hans timeløn, fik vi ham også til at give nogle gode råd om, hvilken type indvendige og udvendige døre vi skulle vælge til huset, fortalte genboen. Og her havde arkitekten ikke været meget i tvivl, for det ville ødelægge husets charme, hvis de indvendigt valgte almindelige glatte døre. Der skal helt sikkert sættes fyldingsdøre i det hus, havde arkitekten sagt.

Men I skal da komme over at se huset, sagde genboen, som inviterede os over på en kop eftermiddagskaffe den følgende lørdag. Det ville vi selvfølgelig gerne, ikke bare af nysgerrighed men også fordi vi gerne ville lære vores nye genboer lidt bedre at kende.

Og det var en flot stil, de havde holdt i forbindelse med renoveringen. De havde dog snydt lidt på et enkelt område, for den nye terrassedør var en usædvanligt bred skydedør, der måske ikke helt passede ind i den oprindelige stil. Til gengæld var det meget praktisk med den store bredde.

Kilder: http://www.jna.dk/categories/vinduer/bondehusvinduer-6/ og http://www.jna.dk/

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *