backgammon spilRundt omkring i verden kan man finde mange af de samme brætspil. Brætspil er nemlig udbredt på kryds og tværs, og er sjældent bundet til et bestemt land. Et godt eksempel er skak, som er et internationalt brætspil, hvilket man kunne se i den nyligt overstående VM-finale i skak. Her spillede en ung nordmand, mod en ældre inder. Der var altså dømt Norge mod Indien, Europa mod Asien, ung mod gammel. Finalen blev sendt på fjernsynet, og kunne streames over nettet. Der var journalister fra hele verden der fulgte finalen, som altså var en global begivenhed. Et rigtigt godt eksempel på at skak er et verdensomspændende brætspil.

Et andet brætspil som er meget populært over hele verden er backgammon spillet. Backgammon er et brætspil der spilles af to personer mod hinanden. Det gælder om at flytte sine brikker hjem i sit eget hus, hurtigere end modstanderen kan flytte sine. Man flytter brikkerne ved at slå med en terning. Reglerne er simple, men spillets taktik er svært at mestre. Derfor er der nogen der dyrker backgammon, og faktisk kan leve af at spille backgammon. Backgammon fylder ikke ret meget, og kan ofte spilles på cafeer rundt omkring i landet. Her kan det nemt være på bordet, mens man sidder og drikker en kop kaffe. Så har man sikret sig selv og sin modstander nogle hyggelige og sjove timer.

En af de store klassikere indenfor brætspil er Ludo. Ludo er et rigtigt familiespil, som giver mulighed for at 4 spillere kan spille mod hinanden. Man flytter sine brikker rundt på spillepladen, mens man skal undgå at blive slået hjem af de andre. Ludo er blevet spillet utroligt meget, og har givet grundlag for rigtigt mange sjove timer med familien rundt omkring. Det er et meget simpelt spil, som giver både unge og gamle mulighed for at vinde. Derfor er det meget populært, fordi alle kan hygge sig og have det sjovt med hinanden. Man kan sagtens vinde, selvom man ikke er så gammel, det kræver bare at man tænker sig godt om, og måske har en smule held på sin side. Et andet populært familiebrætspil er Matador, som har udgjort mange kampe til familiefødselsdage i tidernes løb. Matador handler om at købe byggegrunde, og stille og roligt ruinere sine modstandere. Et ægte kapitalistisk spil.

Der er dog også sket en udvikling indenfor brætspil de seneste år. Teknologien giver nye muligheder, og det er nu muligt at have brætspil som blander teknologi og klassisk kundskab. Et eksempel på et sådant spil er loopin’ Louie, som kort sagt handler om at undgå at Louie, som fiser rundt i sin lille flyver, arm rammer ens hønsehus. Det eneste forsvar man har mod Louie er en lille vippe, som man har mulighed for at banke til, når Louie nærmer sig. Her er der dømt intens underholdning, og mange grin ved brætspillet, fordi det handler om timing, og om at stjæle fra hinanden. En rigtig nyklassiker.

Står du og mangler et spændende brætspil til samlingen, kan det anbefales at kigge forbi hyggeonkel.dk, hvor du finder et meget stort udvalg af alle de populære brætspil.

 

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *