datingNetdating – også kaldet Internet dating eller online dating – er et begreb der dækker over de aktiviteter, som en person bruger for at finde venner, kærester, elskere eller andre former for partnere ved hjælp af Internettet. Netdating er et «stævnemøde» på nettet, som foregår ved at man chatter med hinanden. Det vil sige, at der føres en skriftlig samtale på nettet. Forud for en samtale på nettet er der som oftest sket en udvælgelse af personer baseret på demografiske forhold såsom køn, alder og geografi. Dating i Danmark har gennemgået en enorm udvikling siden den spæde begyndelse, og i dag netdater mange på mobilen.

Dating i Danmark – forskellen på datingsiderne online

Inden for online datingbranchen er det normalt, at brugerne orienterer sig forskelligt afhængigt af alder, intentioner og søgningens muligheder. I modsætning til matchmakingsites som Parship eller be2.dk er det på datingsites med kontaktannoncer som Match.com eller Dating.dk den uforpligtende flirt, der står i forgrunden. Søgningen foregår mest efter kriterier som alder, bopæl og andre valgfrie parametre, og gennemsnitsalderen ligger betydeligt lavere end på matchmaking-portalerne. Når det drejer sig om partnerformidlingerne, kan man ikke søge helt frit, derimod foreslås man for det meste kontakter på basis af en psykologisk test og interne algoritmer. Partnerbørser ligger endvidere på et lidt højere prisniveau. Når du er i gang med dating i Danmark, skal du altså være opmærksom på disse forskelle.

Hvor stort er dating i Danmark i hårde tal?

Der findes adskillige udbydere på markedet. Der er store internationale udbydere, nationale udbydere såvel som regionale og specialiserede udbydere. Ifølge „Statistics Denmark“ besøgte ca. 300.000 personer i 2011 online datingsites. I henhold til undersøgelser fra 2013 logger ca. 400.000 danskere sig på de online datingportaler, og yderligere 260.000 benytter sig af sites til casual dating (sidespring, swinger, fetich). Omsætningen for de danske online datingportaler siges at have ligget på 97,5 mio. kr. i 2012 og steg sammenlignet med 2011 ca. 8 %. For 2013 ventes der en yderligere stigning på 10 %. Dating i Danmark bliver altså stadig mere og mere populært.

Dating i Danmark – hvad skal man passe på?

Brugerens autencitet (angivelse af alder) kontrolleres af udbyderne på forskellige måder. Denne kontrol skal også forhindre, at en person tilmelder sig flere gange med samme eller forskellige profiler. Det er dog umuligt at sikre fuldstændigt, at alle de tilmeldte brugere rent faktisk er singler på udkik efter en partner. Det er heller ikke muligt at trække en helt synlig grænse mellem partnersøgning og sidespringsformidling, selv om udbyderne udadtil gør rede for deres fokusområde. I flere lande findes der problemer med såkaldt “Romance Scam”, som er en form for bedrag, hvor afrikanere udgiver sig for forretningsmænd på datingsites, sender kærlighedserklæringer til ældre kvinder for til sidst – under påskud af at være i en nødsituation – beder om penge. De økonomiske konsekvenser af denne slags snyd skønnes at beløbe sig til mere end 100 mio. euro.

Når du er i gang med dating i Danmark, eller Dating i andre lande, så skal du altså være lidt varsom – ellers kan det gå galt!

Disclaimer

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *