Finanskrisen er et kæmpe problem for det danske samfund og den danske økonomi. Det skal dog siges, at den rammer nogle hårdere end andre. Da finanskrisen for alvor trådte igennem, var der mange virksomheder, der måtte lukke eller fyre folk. Det er dog ikke bare hvem som helst, der blev fyret. Det var hovedsageligt de ”lavt uddannede” jobs. Dette hænger sammen med, at når en virksomhed bliver nødt til at fyre folk, så fyrer de naturligvis ikke deres folk i lederstillinger. Cheferne i virksomheden er jo altafgørende for, om virksomheden fungerer, så det ville slet ikke gå uden dem. I stedet kan de fyre en masse i lavt uddannede jobs, da disse mennesker naturligvis gør et godt stykke arbejde for virksomheden, men dog lettere kan undværes end cheferne.

Dette skaber naturligvis et kæmpe stort samfundsproblem, fordi de, der i forvejen tjente mange penge, beholder deres jobs, mens de, der i forvejen ikke tjente så mange penge, mister deres jobs. Det gør altså de fattige fattigere, og mange vil sige, at dette er slemt, fordi det øger uligheden. Heldigvis har vi i Danmark et system, der gør, at disse mennesker, der mister deres jobs, vil kunne få dagpenge eller kontanthjælp efterfølgende, så de stadig har en fornuftig indtægt at leve for. Denne indtægt kan dog stadig ikke sammenlignes med lønnen hos de chefer, der beholdte deres jobs.

Så handler det jo bare om at finde en løsning på dette problem. Naturligvis vil løsningen som regel lyde, at vi skal have flere lavt uddannede arbejdspladser til landet, men metoden til dette er der langt fra enighed om. En anerkendt teori er, at det vil kunne løses igennem lavere skatter, i hvert fald en lavere selskabsskat. På den måde kan man gøre Danmark mere attraktiv for virksomheder, og så vil virksomheder forhåbentligt flytte til hertil og ansætte en masse danskere.

Samtidig ligger der problemstillingen i, at de virksomheder, der bliver startet i Danmark, har travlt med at flytte ud af landet pga. høje skatter. Det har vist sig negativt igennem tiden og bærer en del af skylden for de manglende arbejdspladser nu. Snart alle de virksomheder, der ansætter lavt uddannede danskere, er blevet outsourced til steder, der er billigere.

På trods af at finanskrisen er træls for alle, så må man altså konstatere, at den rammer de svageste hårdest, og det skal der findes en løsning på.

Kilde: Smart-lån.dk

Disclaimer

Related Posts

One thought on “Finanskrisen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *