e-cigaretter er populære

Elektroniske cigaretter vokser i popularitet

Danmark er et samfund med mange rygere. Næsten hver fjerde person over 18 år ryger på daglig basis, mens det tal stadig forventes at blive højere.

 

Elektroniske cigaretter vokser i popularitet – på skolerne, på arbejdspladserne, ja overalt er de et hit. Det er blevet så populært at over 3% af befolkningen i dag ryger på en elektronisk cigaret.

 

Den voksende popularitet med elektriske cigaretter skyldes i høj grad penge. At have en elektrisk cigaret koster dig ikke det store ift., hvis du skulle ud og ryge normale cigaretter.

 

Ja, eksperter har fastslået at forbrugeren kan spare mellem 600-800.- danske kroner om måneden, alt efter hvor meget man ryger.

At elektroniske cigaretter vokser i popularitet er et problem på skolerne

Mange skoler har oplevet store problemer med den voksende popularitet for elektroniske cigaretter, da mange af studenterne på de gymnasiale uddannelser herved har fundet et smuthul bag de mange argumenter mod rygning.

 

Det er ligeledes blevet et krav fra regeringen, at unge på en ungdomsuddannelse skal helt ud fra skolens grund for at kunne få lov til at ryge.

 

Igen kan det argumenteres for at en elektronisk cigaret ikke går ind under her, da det ikke er lige så sundhedsskadeligt som normale cigaretter.

 

Desuden er det også svært for skolelederne at holde orden på eleverne på dette punkt, da det ikke vil kunne spores eller lugtes såfremt at en elev vælger at bruge den i timen – og lugten er ligeledes en af grundene til at elektroniske cigaretter vokser i popularitet.

 

For at nævne andre eksemplerne end lige skolen, så har flere sygehuse og flyselskabet prøvet at få forbudt e-cigaretter på arbejdspladsen.

 

Deres begrundelse har været, at mange der bliver udsat for dampene fra e-juicen i e-cigaretter har fået det dårligt på lige fod med andre cigaretter.

De elektroniske cigaretter voksede i popularitet i 2012

I slutningen af 2012 var de elektroniske cigaretter i stor vækst, da det var på dette tidspunkt den danske befolkning begyndte at se fordelene ved at have en elektronisk cigaret frem for en normal.

 

Alene prisen på at have en elektronisk cigaret var så lav, at flere der ikke røg valgte at begynde på det – hvilket de også gjorde da de fandt ud af at elektroniske cigaretter er noget sundere.

 

Ja, faktisk er der mange stoffer som elektroniske cigaretter ikke indeholder, men som normale gør. Heriblandt tjære, som er en stor del af det som ødelægger lungerne.

 

Elektroniske cigaretter er dog stadig forholdsvis nye på det danske marked, hvilket medfører at sundhedsstyrelsen ikke har fået undersøgt produktet til fulde. Der kan derfor stadig komme bivirkninger af en elektronisk cigaret.

 

Det er derfor vigtigt, at holde sig for øje, at rygning på ingen måde er sundt. Men at der findes alternativer, som potentielt er mindre skadeligt end andre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *